torsdag 16 juli 2020

Hemma igen efter vår sommartripp

OBS! Det här inlägget handlar mest om vår resa men om ni vill hoppa över det finns det en bild i slutet på en jättefin Log cabin kvilt!

Sent igår kväll kom vi tillbaka till Helsingborg efter en dryg veckas bilåkande. Vi började att åka till Scandic i Kalmar för att checka i på hotellet, vidare sen till Öland och golfbanan på Ekerum där vi hade omväxlande strålande solsken med regnskurar, men eftersom det inte var kallt räckte det med att fälla upp paraplyn. Vidare dagen efter med nedslag i Norrköping för lunch hos goda vänner för att därefter åka till min dotter med sambo, som bor utanför Upplands Väsby, dit hade även min son och mina barnbarn kommit (tyvärr inga kramar)! Dagen efter fortsatte vi till Bollnäs och till sambons bror och svägerska för en trevlig eftermiddag och kväll, övernattade också hos dem. Vi hade inte så bråttom att komma iväg då vi bara skulle åka till Östersund utan tog en gemensam utflykt till Delsbo där sambon och svågern är uppväxta. 
När vi sen fortsatte åkte vi igenom området där den stora skogsbranden var 2018, det liknar ett ökenområde och nästan ingen växtlighet har kommit igång.


En ny golfrunda blev det på Frösön, banan ligger jättefint ner mot Storsjön, men tyvärr hade vädret ställt till det för växtligheten då maj hade varit kall. Banan är ju ganska kuperad och det har jag svårt för.

Vi hade tänkt att vi skulle åka upp på Åreskutan men av det blev det inget, vi åkte till Åre men det fanns ingen transport, kabinbanan var stängd pga Corona och det stod inget om det på deras hemsida.
24 mil i onödan, men det är bara att bita i det sura äpplet så då satte vi kurs på Sundsvall där vi bodde över. Dagen efter vidare till restaurang Albertina utanför Söderhamn för lunch och dit kom också Svens bror och svägerska, ja vi gjorde ett uppehåll i Hudiksvall också.
Målet denna dag var Stockholm, bokat rum på Malmen som ligger centralt då vi ville gå och se hur långt arbetet med Slussen hade kommit och även då titta på "Guldbron",  vi gick även till Östermalm för att se hur nya Östermalmshallen hade blivit, den var väldigt fräsch och fin. Men oj så lite folk det var på gatorna i huvudstaden. Åkte sedan ut till Bromma för lunch hos sambons son och svärdotter och strax efter två satte vi oss i bilen hem till Helsingborg.

Min svägerska i Bollnäs/Göteborg hade varit på Erikshjälpen i Bollnäs och verkligen gjort ett fynd. Hon syr inte själv men tycker mycket om alster i lapptäcksteknik och när hon fick syn på det här täcket köpte hon det och det är bara så fint. Titta och njut! Storleken på det är nog 225x225 cm. Tyvärr blev bilderna inte så bra som jag tänkt mig.Kram Catarina

5 kommentarer:

Annika sa...

Härligt att kunna göra resor trots covid. Vilket fynd din svägerska gjort. Kram Annika

RandiT sa...

Så koselig å lese om reisa, ja været er ustabilt nå, plutselig får vi regn før sola skin intens igjen.. Vakker quilt i log cabin, der var din svigerinne heldig. Fortsatt god sommer, til tross for at grenser er stengt, er det et savn for oss normenn og ikke få besøke vår svenske nabo🙂 vi pleier ta sommerferien i sverige.

Kerstin sa...

Härlig resa ni har gjort! Kul att kunna göra något och bra när man kan hålla avstånd.
Vilket fynd hon har gjort!
Kram Kerstin

Katarina sa...

Välkommen hem igen! Det blev en rejäl tripp för er! Verkligen fint lapptäcke-vilket fynd! kram Katarina

Birthe Marie sa...

Hvilken fantastisk tur i deres vakre hjemland! Så trivelig å besøke familie og venner og også alle de andre flotte opplevelsene med å besøke andre steder. men det er trasig at hjemmesider ikke er oppdatert og at det ble 24 mil unødig kjøring for dere. Det er mange ting som er annerledes nå i disse corona tider.
Det var en vakker og harmonisk quilt din svigerinne hadde funnet.
Ha en fortsatt god sommer! :-)