tisdag 6 september 2016

Ny handväska + grytlappar

I senaste Fat Quarter fanns ett mönster på en mycket snygg handväska från Mossbys Quilt och som kallas Mossbys Promenadväska. Eftersom jag kände ett stort behov av en ny väska och modellen var i lagom storlek var det bara att se vad tygförrådet här hemma hade att erbjuda. Hittade en lagom stor bit halvlinne och några bitar, som jag kallar japantyger. Nu är den klar och jag är väldigt nöjd med resultatet.

Det som var lite jobbigt att sy var den rundade hörnen, då det var många lager tyg som symaskinsnålen skulle gå igenom och symaskinen protesterade lite grand.

Imorgon  den 7 september kommer jag att inviga den, då jag skall till min hemort, Ljunbyhed, på klassträff, vi firar 60 år sedan vi gick ut årskurs 6. Numera försöker vi träffas vart femte år. Nog om detta, här kommer några bilder av väskan.

Det finns två rejäla blixtlåsfickor inuti och jag har även gjort en ficka för pennorna. På baksidan, som ni ser, finns det också en blixtlåsficka.

Fick en beställning av en f.d. kollega till min dotter på grytlappar och så här ser de ut. Mottagaren tyckte de var jättefina.
Länkar till Bambi syr med sin Quiltglädje och hennes Visa och Berätta!

Kram Catarina

8 kommentarer:

Gudrun sa...

Både väskan och grytlapparna är så snygga.Väskan ser verkligen praktisk ut.Så snabb du är,tidningen kom ju nyligen:-))
kram Gudrun

Annika sa...

Snygga väska och läckra grytlappar. Kram Annika

Britt-Inger sa...

Jättefin väska som du sytt. Jag köpte FQ denna gång för väskans skull. Härliga grytlappar

Kerstin sa...

Vilken härlig väska du sytt. Och verkar praktisk. Grytlapparna är bara så härligt läckra!
Kram Kerstin

Katarina sa...

Så snygg väska, ser ut att vara en väldigt bra modell! Grytlapparna blev verkligen lyckade, härliga färger och en kul stjärna! kram Katarina

Giggilina sa...

Härlig väska och fina grytisar du har gjort.

Randi Tangen sa...

Fin veske og fine grytelapper!!

Marianne´s hantverk sa...

Jättefin väska och grytlappar.