torsdag 4 augusti 2016

Norgeresa och Grytlappar

Under juli månad blev det inte ett enda blogginlägg och inte någon sömnad heller, däremot har vi haft många trevliga besök av nära och kära och även varit till Norge en knapp vecka. Vilken storslagen natur vi fick se. Från Oslo tog vi oss vidare väster ut mot  Hardangervidda som vi passerade på sydsidan och sen norrut, där vi så småningom åkte på Trollstigen, ok vägarna är smala så man får inte ha någon brådska. Mycket turister var det också allt från cyklister till turistbussar. Ibland hade vi lite problem att få tag på hotellrum (vi hade bara förbokat två nätter) men det löste sig till slut.

Några bilder från vår utflykt.


Det enda i sömnadsväg är en beställning från dottern, som ville ha nya grytlappar med förbehållet att de skulle vara i grått eller gråblått. Just de färgerna finns det inte mycket av på hyllorna, jag vill ju helst sy i starkare färger, men i våras köpte ett par tyger i grått av Butiken Annalunda. Har fått godkänt av dottern, än så länge har hon bara sett bilder på dem. I nästa vecka kommer mina barnbarn ner några dagar och då får de ta med sig dem hem.


Färgåtergivningen är inte den bästa, det är större kontrast i de grå tygerna i vekligheten.

Länkar till  Bambi syr med sin Quiltglädje då hennes Visa och Berätta är öppet till midnatt.

Kram Catarina


10 kommentarer:

Annika sa...

Så vackra bilder från Norge. Kram Annika

Giggilina sa...

Vilken natur det är i Norge som är ett land jag älskar! Fina grytlappar kram

Karin E sa...

Underbart vackert. Vi ses i morgon. Kram Karin

Birthe M. Kalleland. Bjørhovde sa...

Så kjekt at du har feriert i Norge i sommer! Ja, da har du nok sett mye av vår vakre natur.
Gryteklutene til din datter var fine syns jeg. I blandt er det er kjekt å gå ut av komfortsonen, og prøve sy i andre farger enn de vi pleier. :-)

annemarlen sa...

Hejsan, här är också lugn på sömnadsfronten. Inte ens ett par grytlappar ahr blivir sydda :) Dina är jättefina i de gråa tygerna.
Visst är det vackert i Norge. Vi har också varit där i år. :) vi åkte också över Hardangerrvidda när vi åkte hem. Vi besökte Flåm och åkte världens vackraste tågresa. Sen åkte vi till Eidfjord och besökte Kjeåsen. En gård med anor från 1600-talet. Lite annat blev det också.
Trollstigen åkte vi för några år sedan... helt bedårande. Där får man inte ha höjdskräck ;).

Ha det gott, kram!

Annette sa...

Då har jag sytt för dig i sommar!! I Norge har jag inte varit ännu tyvärr :( Förstår att det är en storslagen natur.
Må så gott/kramar

evaj sa...

<tack Catarina för din länkning till Visa och Berätta måndag!!Snart är det dags att göra om det igen!!Bambikram

Kerstin sa...

Visst är Norge ett vackert land! Härliga gryttisar du sytt!
Kram Kerstin

Randi Tangen sa...

Så fine grytlapper du har sydd! Og Svenskene drar til Norge og vi Normenn drar til Sverige og ferierer :) Det er koselig det:)

Lappeklipp sa...

Underbara grytlappar!!!! Jag har hunnit med två resor till Norge denna sommar, det är ju bara så vackert där och dina foton ser väldigt bekanta ut :o)