onsdag 25 september 2013

Idag för 10 år sedan ......

var jag på min allra första lektion i Lapptäcksteknik i Näsby Park i Täby. Det var i Medborgarskolans regi och Lena Hoppe var kursledare och jag kan lungt säga att det var många frågetecken som staplades under kvällens lektion och jag undrade i mitt stilla sinne om det här verkligen var någonting för mig. Hur skulle man tänka när man köpte tyger och vilka färger skulle man sätta ihop? Rullskärare, skärmattor, mallar, linjaler, många av de här sakerna  hade jag aldrig hört talas om. 

Det allra första blocket som vi fick rita upp på rutat papper var "Trappan", och vi fick lära oss hur vi skulle använda tygerna, ljust, mellan och mörka och vi skulle göra en "Sampler". Efter tre till fyra lektionskvällar började jag tycka att det här var nog någonting för mig i alla fall och det blev en "Sampler" och jag har kvar den än och så här blev den:En del av blocken är lite sneda och vinda, men för att vara första försöket kan jag tycka att den blev helt OK.

Under årens lopp har den blivit ganska blekt i sina färger och nu tjänstgör den ihopvikt i gamla bilen,.bra att ha som skydd i baksätet. Kram Catarina

7 kommentarer:

Bibbi sa...

När jag tänker tillbaka till min första kurs får jag gå så långt som 25 år bakåt! Det låter hemskt men så är det. Jag gjorde också en sampler som genast blev ett babytäcke och den är utnött för länge sen! Ditt ser ju fortfarande snyggt ut och är ett roligt minne kan jag tänka mig!
Ha det gott och kram

Gudrun sa...

Vilken tur att du fastnade för denna hobby och på så sätt fått många fina alster gjorda.

kram

Gunilla sa...

Jag tycker den ser fin ut, trots att den är 10 år gammal :-)
Min första hänger uppe i gästrummet och är ganska förfärlig i färgvalet och den sydde jag hösten 1986.
kram

evaj sa...

Inte ser jag att den är sned och vind inte!!Tycker den är riktigt fin och ligger så bra till i tiden trots sina år på nacken,(Passar bra som ett inlägg på måndag Catarina!!))
Tuff fröken Lena som började med en Sampler quilt!!Håller också med Gudrun!!Bambikram till dig

Dollandesign sa...

Visst var det tur att Du gick den där kursen i Näsby park i Täby för tio år sedan!
För jag tror att Du har haft en otrolig glädje av Din sömnad och Din kunskap som Du säkert fortfarande utvecklar.

Dollandesign

Annette sa...

Den är jätte fin ! Gick också min första kurs för Lena för 15 år sedan, tänk vad tiden går :)

Annika sa...

Vad roligt att få se din första quilt! Tycker den är jättefin. Kram Annika