tisdag 25 september 2018

Häromveckan hade Immi med bloggen "Lapp på lapp och en massa sömnad" gjort en vetekatt av stadkanter och det inspirerade mig att plocka fram mina.

Jag var i stort behov av en ny dyna till min sittpall vid symaskinen, då den jag har haft i många år var nersutten vid det här laget. Såg att Jysk hade skumgummi på rulle, 3 cm tjock så en sådan köpte jag och skar ut 2 st bitar i den storlek som pallen är och för att inte de två bitarna skulle glida isär tråcklade jag ihop dem. Stadkanterna sydde jag på väldigt tunn vliselin,  När jag hade gjort framsidorna, ja det blev ju två,  gjorde en kant som jag försedde med blixtlås, enklare om man vill tvätta överdraget.

Så här blev dynan:

 
Länkar till:

Show & Tell Monday
Free Motion by the River

Kram Catarina
8 kommentarer:

Katarina sa...

Så snygg dynan blev! Bra mönster du valde till stadkanterna! Börjar längta efter tid att sitta vid symaskinen.....kram Katarina

Anonym sa...

Hi Catarina wow this is stunning and what a good way to use your selvages up ,well done xx

Kerstin sa...

Så fin den blev! Kul med 2 framsidor. Och tack för tipset. Skulle behöva en dyna att sitta på. Kanske dags att sy en nu. :)
Kram Kerstin

Birthe M. Kalleland. Bjørhovde sa...

Den ble superfin, og en god idé til hva en skal bruke jarekantene til. Jeg har et stort lager her også, men får vente litt siden jeg har litt mange andre ting på gang nå. Men ideen vil jeg gjerne lagre. :-)

Randi Tangen sa...

Så fint stoltrekk :) Og det er så moro å sy av jarekanter :)

Sally Hurley sa...

Your selvedge string blocks are beautiful! I love them.

Lappedamen sa...

Fint mønster som passer godt til remser med jarekanter. Puten ble kjempefin.

Immi sa...

Tack för tipset här finns massor av stadkanter kvar, snyggt!