måndag 31 augusti 2015

Utställning i Roskilde

I lördags var jag till Roskilde tillsammans med en mängd andra kvinnor och besökte Dansk Patchförenings utställning. Så mycket fint det var att beskåda. Gåsakviltarna hade ordnat buss som utgick ifrån Ängelholm, stannade på Väla i Helsingborg där vi kunde kliva på, fortsatte till Landkrona för att hämta upp fler resenärer. Hur många vi var i bussen vet jag inte exakt men vi var nog ett 40-tal medlemmar.

När vi kom fram till Roskilde vid 10:30-tiden var det lång kö  innan vi kunde lösa inträdet men det tog inte så lång stund förrän vi var inne i lokalen. Jag började med att titta på utställningen och efter ett par timmar fortsatte jag till quiltaffärerna och de var många. Så mycket handlat blev det inte, danska valutan är ju inte så gynnsam mot den svenska, men lite grand fick följa med hem.


Det bruna tyget ska bli lukkekant till Mysteriequilten. Måttbandet, det gula, har en sugkopp under sig och det kan nog vara bra att ha ibland. Ett par batiktyger och de små rullarna är också batik, 2½" x hela bredden och de kostade bara 5 danska kronor/styck.

Här  kommer några av bilderna jag tog från utställningen.Länkar till Bambi syr med sin Quiltglädje och hennes Visa och Berätta-måndag så att även ni som inte hade tillfälle att åka till Roskilde får njuta lite av fina quiltar! Det är 100 gången som Eva har sin Visa och Berätta och den här gången har hon en utlottning på en gullig panel på en jultomte, gå in på hennes blogg och delta i detta.

Kram Catarina

9 kommentarer:

Kerstin sa...

Tack för att du visar. Kul att få se bilder när man inte kunde vara med. Kram

elis abet sa...

Tack för titten. Kul att se

Katarina sa...

Tack Catarina för att du visar! Så roligt att få ta del av dina bilder! kram Katarina

Gunilla sa...

Kul att få följa med på kviltutställning! Tack!
kram

Gunilla i Täby sa...

Tack för att du visade så mycket fint. Kviltarna är så inspirerande.
Kram

Quilt och Söm sa...

Förstår att du hade det jättebra! Kul att du visar oss som inte kunde åka! Tack!
Kram

Veronica sa...

Tack för titten, alltid kul att se vad andra skapar!! kram Veronica

Birthe M. Kalleland. Bjørhovde sa...

Så kjekt å se bilder fra utstillingen du har vært på. :-) Takk for titten! :-)

Birgitta Wendel sa...

Tack, Catarina, för din fina bilder från Roskilde! Quiltkramar