lördag 27 juli 2013

Hemma igen.......

efter en vecka i Danmark, närmare bestämt Jylland. 

Första dagen åkte vi till Mögeltönder (heter faktiskt så) där vi bokat på Schackenburgs Slotskro, för att dagen efter ta oss till Römö golfklubb för att spela en runda. Det är en bana med mycket korsande vatten så det är bra att ha många bollar med sig. Trots att banan ligger på Jyllands västkust fläktade nästan ingenting från havet. Därifrån åkte vi upp till Esbjerg och här hade vi bokat ett hotell som var av enklaste slaget, men det är svårt att veta innan och det var ju bara för en natt. 

Vi fortsatte sedan kustvägen upp mot Limfjorden och vidare till Ålborg.


Där bodde vi i tre nätter på Park Hotel mitt inne i staden. Hotellet var gammalt men rummen var fräscha, helt OK. Var och spelade på Ålborgs GK, som ska vara Danmarks äldsta golfbana och efter det åkte vi till Blockhus för att bada. Men oj så mycket folk där var, men det är ju fantastiskt att man kan åka med bilen på stranden. Nu blev det årets första dopp i havet och det var härligt.

Dagen efter åkte vi upp till Skagen och Grenen och där var också grymt med folk, men ok det är ju semestertider. På bilden nedan kan man se hur det är som en lång kö i båda riktningarna till och från Grenen.Här har mannen gett sig ut i vattnet. På hemvägen åkte vi till ett bad som ligger mellan Lökken och Blockhus för att bada igen, innan vi åkte tillbaka till Ålborg.


Igår fortsatte vi söderut mot Silkeborg, där vi bodde på Scandic och det var ett ovanligt bra Scandic. Innan vi bokade in oss gick vi en runda på Silkeborgs Gk men igår knäckte nästan värmen oss. Tog en bild på lunchen som vi åt på golfklubben innan vi gick ut (ser att jag inte fick med den rökta laxen längst till vänster). Den var supergod!

Ja, så gick då färden hemåt idag och vi var inte ensamma på vägarna, vilken trafik! När vi kom fram till Helsingör fick vi köa några färjor men det var väntat.

En härlig vecka där man inte behövt göra några vardagssysslor, underbart, och en vecka i strålande sol och värme (nästan lite för mycket) kan man önska sig något bättre.

Kram Catarina

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig vecka ni haft!! Västerhavet är underbart, Schackenburg, Limfjorden och Skagen ger mig också "bilder". Nä, man kan inte önska sig något bättre! Kram/Svägerskan

Gunilla sa...

Det låter härligt trots värmen!
kram

Gudrun sa...

Härliga Danmark, nu längtar jag dit!
Kram Gudrun

Edith sa...

Fina bilder från en fin semester. Roligt att du delar med dig!

Katarina sa...

Roligt att få ta del av semesterupplevelser! Danmark är härligt. Nu var det bra länge sedan dock för min del. Men då var vi också bl.a i Skagen. Och i Blockhus bodde vi en vecka med stranden precis utanför uteplatsen..... Dags för Danmark snart igen kanske:-)) kram Katarina

Gunilla i Täby sa...

Roligt att ni kom iväg och fick en fin vecka, efter alla besök ni haft. Alltid härligt att komma hemifrån några dagar. Kram