tisdag 16 april 2013

Scrapsblock i remsteknik

Började att sy de här blocken förra våren och nu tyckte jag det var dags att göra det klart. När man/jag hållit på med  ett projekt så länge är det risk att man tröttnar och lägger det längst in i garderoben, men där blir det ju inte färdigt.

Så nu har jag sytt 63  block i scraps och fultyger, konstigt nog så ser det helt ok ut när man blandar hej vilt. Blocken har jag gjort 16,5 x 16,5 cm och ska sy ihop dem 7x9 st och sen blir det en smalare och en bredare bård runt om.Har sytt blocken enligt paperpiecing-metoden och använt mig av det tunnare mönsterpappret som finns på rulle och som ligger i gult omslagspapper.Det tar ju lite tid innan blocket är uppritat men för mig är det bäst att göra så, risken är annars att det blir både snett och vint.

Nu blir detta kvällsjobb då vädret har blivit kanonfint i Helsingborg och då är det skönt att kunna vara ute och påta lite i miniträdagården.

Kram Catarina

9 kommentarer:

Annette sa...

Vad fint det blir med 'scraps' och man KAN blanda färger hur som helst.
Må så gott

evaj sa...

Härliga block!!men vilket jobb du lagt ner,,måste du ta bort papperet också??eller går det att det sitter kvar.Skall till Skåne imorgon och möta våren där!!Bambikram

Dollandesign sa...

I ett stort arbete är det ju en helhet som man ser. Så det Du tycker är "fultyger" blandas ju med de andra tygerna och färgerna. Mönstret är ju "tidlöst" så det "blir nog bra när det är klart" tror jag.

Dollandesign

Kerstin sa...

Det blir jättefint!! En härlig blandning blir det när kontrast får råda.

Bibbi sa...

nytt eller gammalt spelar ingen roll när man tycker att det är roligt! Din kvilt ser ut att bli snygg den... även fultyger hittar sin självklara plats!
Kram

Pumlans flitiga fingrar sa...

Jättefina block och inte kan man tro att det är scraps och fultyger!

Maja sa...

Jag gillar detta skarpt!
Man får inte glömma att det som är fult för någon är snyggt för andra och blandningen här gör ditt arbete jätteläckert!
Kram

Lappeklipp sa...

Det blir ju jättesnyggt ditt scraps-projekt, otroligt mycket jobba att sy så smala remsor.
Och tack så mycket för gratulationerna.
Ha en skön söndag!!!!!!

annemarlen sa...

Supersnyggt!

Kram
AnneMarlen