måndag 8 oktober 2012

Grytlappar bl a

Nu har jag i alla fall gjort ett par saker klara. Många alster påbörjas men det är svårt att få de färdiga, därför är det bra att göra lite mindre saker då och då och den här gången är det grytlappar som är klara.

De här i lime-tyget sydde jag som present till min ena brorsdotter och mönstret fanns i Quiltemagasinet 2005 och även en servettask (mönster från Annika i Lund) och jag tror de blev uppskattade:


De blå är en beställning, där önskemålet var olika blå nyanser och mönstret är "Galaxy Star". Jag har använt en vadd som jag inte testat förut, Insul-Bright, köpt hos Butiken Annalunda. Den fungerar väldigt bra och är inte så tjock som annan vadd jag använt i grytlappar.


Ser att färgerna är blekare på bilderna än i verkligheten.

Kram Catarina

12 kommentarer:

aliceilys sa...

Mycket fräscha grytisar och servettask.De är så fina de här frukttygerna och jag har samlat på mig en hel hög nu.Ska nog anamma det du skriver att man visst kan göra småsaker som fort blir klara emellanåt!Kram f Lisa i Lysekil

Gunilla sa...

Wow så fina saker Du sytt! Kul tyger har Du använt också :-)
kram

Gunilla.B sa...

Oj så avancerat mönster till grytlapparna! Jättefina!
Kram

Dollandesign sa...

Så härligt tyg med lime på som Du har använt. Det var läckert, tycker jag. Och Galaxy Star är en fin stjärna, som jag inte sett någon sy grytlappar av förut.

Dollandesign

Eva sa...

Vilka fina grytlappar du sytt.
Kram Eva

elis abet sa...

Härliga tyger och sååå fina
Elisabet i Järfälla

Kerstin sa...

Jättefina grytlappar!! Gillar spec dom blå Galaxy Star!
Kram

Annika sa...

Härliga tyger och jättefina grytlappar. Annika

Annika sa...

Visst är det kul när man kan bli färdigt med något i någorlunda rimlig tid. Dina grytlappar är jättefina, båda paren - fast jag är väldigt svag för blått :-). Kul att se din fina servettask också! Kram Annika

Katarina sa...

Fräscht med lite extra frukt i köket:-)) Så fint alltihop! Är lite "svag" för stjärnor, och den här var verkligen snygg! kram Katarina

Bibbi sa...

Vad skönt det är när man får nåt färdigt! Snyggt blev det också! Gillar de blå speciellt... trots att jag inte är "blå" alls!
Kram

Veronica sa...

Jättefina grytisar och servettask!! kram Veronica