torsdag 24 april 2014

Ny leksak

Då har jag äntligen kommit till skott efter ca 1 års velande fram och tillbaka vilken symaskin som  jag  skulle satsa på. Jag har ju alltid haft Husqvarna och ville gärna fortsätta med det märket.  När jag var på Symässan i Malmö i mitten av mars och pratade med Be-Ge Sycenter i deras monter och fick besked att en ny Husqvarna maskin var på gång. Eftersom jag inte har så stort syrum var det inte aktuellt med Sapphire 960Q, skulle ta för stor plats på mitt sybord, däremot skulle en OPAL 670Q passa bra och den maskinen är riktad till oss som håller på  med kviltararbeten . Så igår åkte jag ner till Malmö och Be-Ge Sycenter och efter mycket bra genomgång åkte jag hem med ny symaskin i bagaget. 

Har inte hunnit att prova så mycket än och det tar sin lilla tid innan man blir bekant med maskinen.Min gamla maskinen, Platinum 775, som jag har sytt på sedan 2006, går  fortfarande bra men tekniken har ju utvecklats en hel del sedan den var ny. Får hoppas min gamla maskin så småningom får ett nytt hem hos dottern i Järna.



Kram Catarina

måndag 21 april 2014

Square in a Square

Kommer ni ihåg hur populärt det var för några år sedan med linjalerna till Square in a Square och Jodi Barrows, många var vi som vid den tiden köpte  böckerna och linjalerna och nu står böckerna och samlar damm och linjalerna står oanvända, i alla fall hos mig. Jag gick på kurs hos Kristina på Quiltbiten och sydde en duk som jag fortfarande använder och när jag tittar på bilden ser jag den är tagen 2008. Kanske ska sy en ny med linjalen, men inte just nu!!!

Eftersom det är måndag idag och Eva J/Bambi har sin Visa o Berätta länkar jag till henne med min duk!



Kram Catarina

måndag 14 april 2014

Boxy Star-kvilten är klar!

Då blev äntligen min Boxy Star-kvilt klar, idag sydde jag det sista på den. Har varit ett UFO (unfinished objekt) som legat halvfärdigt i ett par år. Såg kvilten hos Bonnie Hunter på Quiltville och hon har detta som ett gratismönster på sin hemsida, eftersom det har blivit en hel del scraps (små bitar som blir kvar, när man sytt andra saker)  under årens lopp är det lämpligt att använda dessa till de här projektet. Man tror lagret ska minska men så är det inte, å andra sidan är det väldigt roligt att sy i scraps.

Jag har kviltat ganska tätt men enbart med raksöm, har använt mig av melerad tråd.

Här kommer lite bilder på kvilten:



Var inte meningen att KS ben skulle med!





Här syns kviltningen!


Baksidan

Eftersom det är måndag idag länkar jag till Eva J/Bambi syr som har sin Visa och Berätta, länkar även till Majas Paradis som har en utmaning i år på Scrappiga stjärnor och jag hoppas min kvilt platsar där.


Kram Catarina

söndag 6 april 2014

Öresundsquiltarnas 10-års jubileum

Igår kväll, lördagen den 5 april firade Öresundsquiltarna sitt 10-års jubileum. Vi var 107 st damer som samlades vid 18-tiden i Malmö Konsthalls restaurang SMAK. När vi kom fick vi det här konvolutet i handen, som innehöll bordsplacering, i mitt fall skulle jag sitt vid det röda bordet och menyn för kvällens middag, hoppas det går att läsa om ni förstorar bilden:



Efter en supergod middag blev det prisutdelning och jag hade tur och vann en "Storksax" som var skänkt av Quilthjärtat.


Efter middagen blev vi underhållna av sångerskan Marianne Mörck som kåserade om sitt liv och det blev mycket skratt och applåder.

Sen var det dags att inviga "Skånetäcket" som vi gjort som ett gemensamt projekt  och med temat "Mitt Skåne, vad inspireras du av?" Totalt idag består täcket av 78 rutor och som går att utökas efter hand.

Vi som hade varit med och sytt fick en trevlig broschyr med de olika blocken.

Min ruta är den som det är ett flygplan på.

När det sen blev dags för oss att åka hem fick alla damerna en liten väska som innehöll två fina tyger (olika till alla) ett mönster på en muggväska och godis.




Tack till Öresundsquiltarnas styrelse som gjorde att denna kväll blev en mycket trevlig tillställning!

Kram Catarina


tisdag 1 april 2014

Storm at Sea

Eftersom jag fortfarande inte har sytt klart något nytt får det det bli en bild på denna bonad.

För några år sedan, närmare bestämt sju, sydde jag den här bonaden till en väninna som fyllde år. Eftersom hon och hennes familj tillbringar mycket av sin tid ute i skärgården, där de har ett jättefint hus alldeles vid vattnet var mönstret, "Storm at Sea" mycket passande.


Jag länkar också till Eva/Bambisyr som har sin Visa och Berätta-måndag och som har öppet den till midnatt idag tisdag. Eva har också en tävling den här gången då hon har passerat 360 000 besökare och gjort 1200 inlägg och till denna tävling kan du vara med på t o m midnatt imorgon onsdag.

Ni som läser min blogg, gå in på Eva/Bambisyr och titta och läs om allt hon syr, ni kommer att bli imponerade!

Kram Catarina