måndag 6 augusti 2012

Hos Öresundsquiltarna

I lördags var det dags för ÖQ:s första höstmöte och hur många vi var vet jag inte men skulle uppskatta att vi var ca ett sjuttiotal damer. Quiltameva vad där med sin butik och hon visade också vilka kurser som skulle komma i höst.

När vi hade sista mötet i våras var Ulva Ugerup där och visade hur man kunde sy små väskor i japansk vikteknik och nu har jag fått min klar och så här blev den, storlek ca 10x10 cm:


I lördags kunde vi köpa ett kit av av Pia Lindegaard och sy en Melkekrans. Som väl var hade vår ordförande Lisbeth skrivit en förklaring på ÖQs blogg vad man i forna tider använde en Melkekrans till, men då i större format givetvis. Min blev 6,5 cm i diameter och det får bli en liten nåldyna. den var inte helt lätt att få till då sista remsan skulle in under den första:


Karin E visade oss lite om paper piecing och hade även ett mönster på en trevlig väska som Britt-Inger Jönsson har gjort. När jag åkte hem hade jag huvudet fullt av inspiration.

Kram Catarina

8 kommentarer:

Bibbi sa...

Det är en sak som är skön med hösten... syträffarna kommer igång igen!! Då får man lite fart på hjärncellerna igen och även sylust.
Idéer är inte heller dumt att få!
Kram

InGa sa...

Ser ut som dere hadde et trivelig möte. Jeg var i Stockholm og kunne ikke komme. Men neste gang er jeg der. Da skal jeg demonstrere hvordan jeg strikker mine tovede sokker. :-)

Gudrun sa...

Så härligt det låter med massa inspiration.
Fina saker du sytt också!
Kram Gudrun

Dollandesign sa...

Nåldynan som Du sytt var lite kul, tycker jag. Om Ni inte kallat den "melkekrans" så skulle jag kallat den för en "donut". Men jag tror väl att "melkekransen" skulle kunna användas av nyförlösta kvinnor också. Rätta mig om jag har fel.

Dollandesign

Gunilla sa...

Lilla väskan var för gullig!
kram

Annika sa...

Så fin din Ulva-väska blev och i härliga tyger. Kul med en annorlunda nåldyna! Helgen var inbokad för semesteraktivitet, men vi syns vid annat tillfälle, förhoppningsvis på oktobermötet. Kram

evaj sa...

Härlig start du haft på höstterminen!!Karm

Veronica sa...

Söta ting!! kul att få läsa o lära sig vad en melkekrans är. kram Veronica